Naprapatia

Naprapaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja erilaisten toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Naprapaatin osaamisen pohjana on näyttöön perustuva lääketiede (EBM), jonka pohjalta diagnostiikka, tautiluokitukset ja hoitomenetelmät rakentuvat. Naprapaatin käyttämiä hoitomenetelmiä ovat esimerkiksi nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiohoidot, lihasten ja pehmytkudosten käsittelyt, lääkinnällinen harjoitusterapia sekä ergonominen neuvonta.

Vastaanotolla hoidon lähtökohtana on vaivan syyn selvittäminen. Ensin naprapaatti haastattelee sekä tutkii asiakkaan. Kliinisessä tutkimisessa käytössä on esimerkiksi erilaisia ortopedisia ja neurologisia testejä sekä rajatumpia niveltason liikkuvuus- sekä provokaatiotestejä. Tavoitteena on aina selvittää oireen alkuperä. Mikäli se ei ole mahdollista, keskitytään oireenmukaiseen hoitoon sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen ja kohentamiseen.

Haastatteluun ja huolelliseen kliiniseen tutkimiseen pohjaten naprapaatti tekee oman työdiagnoosinsa asiakkaan vaivasta ja suunnittelee hoito-ohjelmointinsa tai toteaa tarpeen mahdollisille jatkotutkimuksille. Asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi on naprapaatille ensiarvoisen tärkeää!

Naprapaatti on Valviran rekisteröimä, nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö.

 

 

 

Hae apua vaivaasi, ota yhteyttä!

Ajanvaraus 040 7753058 / (05) 212100